..."Pressgurka"
Efter en liten förfrågan så sätter jag in receptet jag använde mig av när jag gjorde min pressgurka häromdan'...
Efter en liten förfrågan så sätter jag in receptet jag använde mig av när jag gjorde min pressgurka häromdan'...
Ingredienser:
1 färsk gurka
3 krm salt
2 msk ättika (12%)
1 dl vatten
2 msk socker
½ krm vitpeppar
1 färsk gurka
3 krm salt
2 msk ättika (12%)
1 dl vatten
2 msk socker
½ krm vitpeppar
2 msk hackad persilja
Gör så här:
Skiva gurkan med en osthyvel (skala ev först). Blanda med salt i en vid skål. Lägg ett fat o en tungd över i ca. 30 minuter, häll av spadet.
Gör en lag av ättikssprit, vatten, socker, vitpeppar o hackad persilja. Rör till sockret löst sig. Lägg gurkan i en burk o häll lagen över. Låt stå nån timme innan servering.
Superenkelt o supergott!!!
*S*
Gör så här:
Skiva gurkan med en osthyvel (skala ev först). Blanda med salt i en vid skål. Lägg ett fat o en tungd över i ca. 30 minuter, häll av spadet.
Gör en lag av ättikssprit, vatten, socker, vitpeppar o hackad persilja. Rör till sockret löst sig. Lägg gurkan i en burk o häll lagen över. Låt stå nån timme innan servering.
Superenkelt o supergott!!!
*S*
1 kommentar:
Tack för receptet! Skall prova att göra.... har faktiskt aldrig gjort innan. Kram Lussan
Skicka en kommentar