tisdag 31 mars 2009

Kul scraputmaning:)

Hej o hå... Måste bryta av med nåt' roligt o lättsamt idag:) Så vad kan inte sitta bättre (för mig iaf!) än en rolig scraputmaning?!

Kika in här - det har jag gjort iallafall:)

För övrigt så ska jag iväg idag o förbereda inför "Mini-Maran" som jag o Jeanette håller på o anordnar denna vecka - finliret ska fixas o mat o gotter ska inhandlas;) Det lär nog inte räcka med bara dagens date, men men... skoj e' det!


På tal om förra inläggets grubblerier, så har vi väl inte kommit jättemycket längre... mer än att vi fått bekräftat från skolan att skulle han promt inte vilja börja i Hbg, så är det ok att ändra sig även fast vi tackat JA till platsen just nu.
Skönt o veta...

Vad gäller innebandyn... så är läget nollställt f.t
Pågen vill träna, men orkar inte med strulet som är... *suck*
Får väl se hur denna veckan utvecklar sig.

Tack iaf för allas omtanke o stöd, det fixar sig säkert som sagt - fast antagligen inte i en handvändning:)
Vem har sagt att livet ska vara smidigt? :)

Tjingeling *S*

lördag 28 mars 2009

Tusen tankar & svåra beslut... åh vilken röra!


Jag var så glad i veckan då beskedet kom med posten att store sonen kommit in på Kunskapsskolan till hösten och glad blev jag!
Men ack... så enkelt fick det ju inte vara så klart! Sonen blev minst sagt både förvirrad o smått panikslagen... ! Det värsta är att tiden är knapp o egentligen finns det vare sig tid eller utrymme för att fundera! Bekräftelsen måste vara inne senast tisdag nästa vecka... och besöka skolan hinner vi omöjligt med innan dess! *suck*

Jag har mailat o haft telefonkonatkt med både hans nuvarande fröken o den nya skolan o förvirringen är för stunden total! Sonen vill ju gå där hans kompisar ska gå... och det är ju i den vanliga kommunala skolan givetvis! Längre än så tänker inte han!

Generellt så verkar dom flesta välja det... utom några fåtal som sökt sig till Åstorp (oxå en friskola) och enbart ett par till Hbg.
Vet inte om dom flesta föräldrar tänker på några alternativ överhuvudtaget eller om det helt enkelt beror på ren bekvämlighet - eller ren skär okunskap faktiskt???

Vad vet jag om jag är inne på rätt tankebana alls - egentligen??? Vilket blir bäst för honom?


Han har ju inte det så lätt för sig... och därför tycker jag att skolan i Hbg verkar som klippt o skuren för hans behov - iallafall vad man har kunnat läsa sig till!
Nu har vi bokat in ett besök dit, men inte förrän på torsdag fm!
Vi kommer ju antagligen o tacka JA till platsen - MEN vad i hela fridens namn gör vi om han prompt inte vill börja???
Går det att häva platsen ändå?
Jag har mailat o frågat... kunde inte ringa eftersom det var fredag em - allt har ju gått så himla snabbt!
Hur mycket hänsyn ska jag ta till min egen son? Vem vet bäst - han eller vi?
Jag håller på o bli fullkomligt kollrig iallafall.

Vi har pratat o pratat, men det märks på honom att han helst vill undvika ämnet o stoppa huvudet i sanden o när han sen ploppar upp igen så ska allt vara "som vanligt".
Man drar verkligen fram varenda möjlig positiv sak som kan finnas, men han slår ganska så dövörat till.


Jag menar, dom vänner han har finns ju kvar och nya lär ju tillkomma... men just nu ser han ju inte den möjligheten! Till saken hör att han är inte jordens starkaste personlighet, inte speciellt framåt eller en kille som håller håv! Han tar inte stor plats o nån' ledartyp är han inte...
Men han har ju självklart andra fördelar o tillgångar:)
Fast hade han haft bara lite bättre självförtroende än vad han har så hade nog inte tanken på detta varit så skrämmande för honom som den nu verkar - tror jag iaf!

Saker o ting har ju inte varit lätta för honom genom åren i skolan o det är klart att självförtroendet får sig en törn på vägen. Man peppar o peppar o berömmer, men det räcker inte alltid hela vägen fram. Han märker ju själv sina begränsningar trots allt. Sen att man en miljon gånger talat om för honom att han inte behöver bli bäst eller vara felfri, det räcker antagligen inte heller alla gånger.
Han kommer ju garanterat o klara sig kanon ändå, det tror jag alla gånger:)


Jag hoppas innerligt att vi blir lite klokare i nästa vecka och att han själv oxå får lite mer kött på benen för att själv kunna ta ett rimligt beslut.
Samtidigt är det inte klokt... han ska börja sexan och redan nu ska han behöva välja vart han ska gå och varför! När en annan var liten var det bara o gå vidare, "and that's it!" typ.

Inte nog med allt detta huvudbry så står han i ett vägskäl vad gäller hans innebandy oxå!
En puckad tränare i hans lag gör träningarna o matcherna till en pina mer eller mindre... hur en person som han kan få träna unga killar/barn, är mig mer o mer en gåta?!
Vi har pratat om att byta lag och han har även fått provträna där... men återigen tillstöter jordens dilemma - himla mycket nytt folk och många fler dessutom än i hans gamla lag!
Dom är t.o.m så pass många barn att det inte ens är säkert att han skulle få börja spela där även om han hade varit riktigt sugen!


Men prova får han gärna göra oavsett... men tränarna där verkar mer eller mindre likgiltliga?!? Om det beror på det stora antalet barn eller vad, har vi inte klurat ut ännu?
Brukar man inte försöka ta hand om nykomlingar som kommer till en ny grupp??? Hrm...
Alltså - resulterar det i en kluven kille - igen... han vill vara kvar i sitt gamla lag där han egentligen trivs o känner alla, MEN han vill bli av med tränaren!
Och han vill absolut inte sluta träna, det är liksom inte där skon klämmer.
Så - vad göra??? Hjälp:(
Turerna har varit många o än verkar det inte slut på långa vägar!
*suck*

Det tar verkligen energi o ork att behöva grubbla o fundera o inte komma fram till nåt vettigt, vare sig det gäller skolan eller träningen!
Det tar upp så mycket av min tankeverksamhet att jag nästan förträngt att mannen här hemma snart blir arbetslös - sista april jobbar han sista dan'... sen lär han gå här hemma o skräpa!
Hur ska jag klara det månne??? *ASG*



Nåväl, har ni orkat läsa ända hit så är ni duktiga!!!
Vet inte vad jag löste med detta... men ut kom det iaf...

Tjingeling!

torsdag 26 mars 2009

Vad ska man säga....


Man är nog ganska liten som människa iallafall när det väl gäller!
Det beror verkligen vem man pratar med... ja, i detta fallet tänker jag på min oumbärliga torktumlare ( ja jag vet - världens I-landsproblem!)... *suck*:)
Den jag hade pratat med först på försäkringsbolaget tyckte PERSONLIGEN att jag borde få en ny... killen som kom o laga - var här för att laga; punkt slut... (han kör ju bara mjölken s.a.s) sen en tredje part på skadeavdelningen sa att går den sönder ÄNNU EN GÅNG - DÅ först får jag en likvärdig (???) maskin!
Öh... jaha...
Så m.a.o - "den som lever, får se..." typ?!?


Försökte läsa på Konsumentverkets hemsida, men blev tyvärr inte så mycket klokare. Hittade inte direkt nåt' som kunde styrka min situation precis. Stod mest om man precis köpt en vara... osv. Så nu... har jag tröttnat - tyvärr, kanske?!
Nu funkar maskinen - så vem orkar älta... ja, inte jag tydligen.

Iallafall... en positivare nyhet... fick besked igår om att store sonen kommit in på Kunskapsskolan i Hbg till hösten - yes, säger jag iallafall:)
Sonen blev nog mest konfunderad och nervös gissar jag... han sa inte så mycket (undras vem han har det efter månne???).
Men vi ska dit på en liten visit iaf och det så fort som möjligt o då ska grabben med:)
Åtminstone när man läser på deras hemsida plus pratar med dom jag vet som vet mer, så låter det för bra för att vara sant?!?


Hade en sådan skola funnits när jag själv var barn så hade jag varit överlycklig (eller inte???) - OM man nu hade brytt sig förståss!?!
Så fortsättning följer...

Det var stora våffeldagen igår... inte en chans i världen att det missades liksom - inte när man har en liten son som är jordens gottegris:)
Så det var bara upp o fixa våfflor... ja jag sov efter natt... pigg som en skadeskjuten lärka, yes!
Finns det våfflor med coffein???


Som om inte våfflor vore nog, så ville dom göra "negerbollar" oxå... sagt o gjort - bakandet var igång - liksom ätandet:)
Fast jag har nog aldrig sett så små 'bollar' nån' gång... fast då blir det ju så många fler, hehe:)


Nåväl, så kan gå o så kan det bli!
Får väl se vad mer denna dag har att bjuda på:)
Ha det bäst där ute i sajber-spejs!!!
*S*

måndag 23 mars 2009

O-vårigt värre...

Trodde aldrig jag skulle ha skrivaren på min sida, men jag lyckades printa ut en liten bild igår för att kunna färdigställa min "O-våriga lo" som råkar vara veckans tema på Scrappats forum:)
Färgpatronerna är nämligen slut, men jag fick till ett litet foto i sepia innan den viftade med vit flagg för full hals - stackars skrivare:)
Så här blev den... åter i mitt favvomått; 6 x 12:)



Nu ska jag iväg till Jeanettan och planera våran "Mini-Mara" som vi ska ha den 3-4/4, det ska bli SÅ kul:) Finns platser kvar till lördan' föresten... ni som undrar och är sugna:)
Välkomna:)

Tjingeling *S*

lördag 21 mars 2009

Torktumlarbesvikelse o lite andra bollar!


Idag har jag för omväxlings skull tittat på när 'lillkulan' spelat bordtennisturnering:)
Nåt' annat än all innebandy som råder innanför våra väggar allt som oftast!
Det är ju åtminstone en boll i en annan storlek och ett bord imellan, hehe:)
Det är dock fortfarande svårt o ta bilder i sådana sporthallar, så detta var vad som blev...


Eftersom vi fick skjuts idag så körde vi inom en gocart bana på vägen hem där kompisen skulle av o köra! Lite annan stämning där om man säger så o lite annan ljudnivå än vad man är van vid:) Men attans vad dom verkar ha skoj - man kände nästan adrenalinkicken själv när dom susade förbi i kurvorna:) Najs!
Här står kompisen med sitt nya vrålåk - ingen billig 'leksak' kan jag intyga, men garanterat värd vartenda öre för vederbörande ägare;)


Igår - fredag, såg jag fram emot o träffa "my handy man" som skulle kolla på min torktumlare o konstatera att jag var väl värd en ny! Men ack vad jag bedrog mig!!!
Hans uppgift var att laga den sa han och "that's it" typ... Däremot om det hade överstigit 1200kr så hade jag fått ut dom pengarna och sen själv fått lägga till resten till en ny torktumlare - enligt honom.... MEN (i värsta Tony Irving-stil!) han var inte säker, sa han!
*SUCK*


Inte nog med detta - så väckte han mig innan elva på förmiddan' (jag hade jobbat natt, grrr!) o det var helt omöjligt för honom o komma senare - *suck* redan där!
Sen för det andra, så satte han dit en begagnad del för att få den att funka tillfälligt o med det menade han att han var tvungen att komma igen o slutföra arbetet en annan dag o sätta dit en orginaldel... *suck igen* alltså!
Nu var han alltså inte det minsta otrevlig, mannen som kom - han bara utgick ifrån sin erfarenhet med andra kunder i liknande situationer - men dock... jag var verkligen inte på humör efter knappt 3 timmars sömn o få ett sådant besked.
Med andra ord får jag ringa försäkringsbolaget - på måndag o fråga vad som gäller - igen! Det är ju bara inte normalt att en vitvara ska gå sönder så många gånger på knappt 4 år o att jag själv ska behöva lägga till pengar!
Där är så mö' annat pengarna flyger iväg på så...


Ikväll börjar "Robinsson".... man kanske ska satsa på det??? Killarna är sugna iaf o kolla... :)

onsdag 18 mars 2009

Ett par scrapkvällar och så...

...har det blivit nu på det senaste och tro det eller ej så har jag faktiskt fått lite gjort - iallafall för att vara mig:)
I söndax kväll körde jag in till Pia för lite fika o scrapinspiration! Vi fick nog upp farten båda två, för Pia gjorde 6 st och jag 2 lo's:) Ska man korsa oss båda så är det lika mycket skapat per person, hihi! Hon är snabb o jag är saktfärdig, så 2 st är mycket för att vara jag:)
Där är en CC på gång just på Scrappers, så vi nyttjade deras utmaningar som inspiration.
Jag hoppade på den monokromatiska (scrappa med enbart en färg) utmaningen som blev såhär...

Sen gjorde jag deras skissutmaning med - enkel skiss o jobba efter... Hittade ett par bilder på Pias sötploppar:)




Timmarna rusar iväg när man har trevligt o skapandet kommer igång, så ett tu tre så är klockan mitt i natta! Najs najs:)

Dagen efter - på måndagen så kliade det i scrapnerven hos en annan kompis... sagt o gjort så åkte jag dit till henne på kvällen:) Till saken hör att hon bor ganska litet... så när vi satte oss i hennes kök med våra prylar så blev det... fullt - men mysigt:)
Först fastnade jag rejält... hängde upp mig på ett foto o ett visst papper... och det skulle jag ju aldrig ha gjort! Kom inget vart alls... så jag la allt o började om med ett helt annat projekt och då blev det så här...


Kändes betydligt bättre!
Däremot när jag blev klar med denna så tog jag tag i det första projektet o då råkade min kompis hitta det rätta pappret till det:) Så då blev den oxå klar!



Kändes helt ok:)
Så 4 lo's på 2 kvällar... jo, jag är nöjd, yes:)

Sen om någon undrar så... verkar det bli en ny torktumlare till oss - enligt dom så var det ganska så solklart! Men däremot skulle det tvunget igenom en del formaliteter först innan... bla. bla. bla. Så mao så blir jag ändå utan tumlare ett tag... hur länge - vet ej?!?
*suck*
Men det är på gång iaf!

Nix pix - dax o lyfta ändalyktan härifrån o se vad dagen bjuder på!
Ska på o jobba inatt med... långledigheten redan slut, buhuu!

*S*

lördag 14 mars 2009

Vitvaruhaveri - igen = sanslöst!


Vilken början på ett lördax-inlägg va'!?! Men ack så sant... det kan nog bara hända hos oss... nu är torktumlaren paj här - IGEN! För vilken gång i ordningen har jag faktiskt tappat räkningen!!!
Det var igårkväll som vi kände en "ljuvlig" doft av backelit strömma ut från tvättalkoven... ja, som sagt - nån' fin tvättstuga är ju inte vi berikade med, så vi kan kalla det för "tvättalkov";)
Ännu ett haveri var ett faktum...

Alla förväntansfulla läsare här som missat våran "vitavaru-saga" kan ju få sig en flashback här!
Jag lovar o svär än idag att vi bara torkar kläder i vår torktumlare och inget annat!
Och ja, vi använder den ofta - mer eller mindre var dag, men mig veterligen så ska dom ju klara det! Jag menar, vad har annars barnfamiljer med 5-6 barn för underverk till maskiner i så fall - där borde dom ju gå konstant varje timme om dygnet!?!


Nåväl... fast det inte är mitt fel så skäms jag nästan o felanmäla sk-ten igen, men det är ju faktiskt inte vårt fel.
Skillnaden den här gången är att jag inte vill ha hit reparatören fler gånger, utan nu vill jag prata med nån' ansvarig om en ny maskin!
*SUCK*

Hade åtminstone vädret varit lite bättre o ljummare så hade tvätten kunnat hängas ut, men det är ingen vidare värme ännu tyvärr!Ikväll har vi "övernattningsbarn" hemma o stora madrassen ska fram:)
Det gillar killarna:) Chipsen o drickan är framme liksom Melodifestivalen på dumburken!
Jag får ta o sälla mig till sällskapet o bilda mig en unik uppfattning om detta musikfenomen på svensk television:)


Tjingeling!!!
*S*

torsdag 12 mars 2009

Till alla Scrapoholister - kolla här!!!


Äntligen fick vi tummarna ur... en "Mini-Mara" är planerad!!! Kolla er almanacka och boka er NU:)


Scrappar gör vi ju ändå, så varför inte förena det med likasinnade?:)
Så häng på!


Mvh Sonja och Jeanettan:)

Utmanings dax!

Så här löd utmaningen:Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dom. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn!
Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Du får inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar!
Om du utmanar någon med listan så får den personen, om ni skulle råka ha namn som börjar på samma bokstav, inte ge samma svar som du (utom namnet då om ni heter lika).

Lycka till!


1. Vad heter du?: Sonja

2. Ett ord på fyra bokstäver: Säng

3. Flicknamn: Stella

4. Pojknamn: Sune

5. Yrke: Sotare

6. Färg: Svart

7. Klädesplagg: Slappebrallor

8. Mat: Soufflé

9. Sak i badrummet: Schampo

10. Plats/stad: Sturup

11. En orsak att vara sen: Sova

12. Något man skriker: Stanna!

13. Film: Staying Alive

14. Något man dricker: Samboucca

15. Band: Sven Ingvars

16. Djur: Skogsmus

17. Gatunamn: Södergatan

18. Bil: Skoda

19. Sång: Santa Lucia

20. Känd person: Steven Spielberg
NI som känner er manade att hoppa på... hoppa på:)

*S*

onsdag 11 mars 2009

Förkyld - igen?!?


Ja... seriöst alltså! Har varit stenfrisk hur länge som helst o nu avlöser den ena förkylningen efter den andra! Började redan igår... skum i halsen på morgonen, värk i bihålorna o näsan var ledsen... vilket resulterade att jag gick o nös precis hela dan'!
Var på nattmöte på jobbet igår kväll o hade all möda i världen o hålla reda på min snok så att den inte skulle explodera i tid o otid!
Sen imorse var jag klart däckad - igen:(
"De' e' inte mö' di' fine tål'!"

Skulle egentligen iväg ett litet ärendet på fm, men neee... varför det när man kan tillbringa en halv dag i sängen o hoppas på att man vaknar frisk?!?

Pyttsan!!!
Har ni varit med om att näsan bokstavligen rinner över när man ligger ner på rygg???
Inte?!
Jo, men det är fullt möjligt - det vet jag:)
Alltid kul när man blir en erfarenhet rikare *asg*!
Prata om slöseri av mitt liv... och min värdefulla fritid!

Skulle verkligen behöva en inre renovering... "Feng Shui" inombords! Blev så inspirerad av Jenny's inlägg häromdagen... ska bara leta efter lite ork o kanske lite pengar med?!
Känner mig som en stor hög med slaggprodukter just nu - kanske inte undra på att ens immunförsvar är helt underminerat...
Sen en skum grej till... hela helgen fram till nu har jag haft så skumma drömmar!
Långa, bisarra o stundtals obehagliga drömmar! En av dom t.o.m upprepade sig vilket lämnade en ännu obehagligare känsla efteråt! Nån' sa att det var fullmåne i helgen... kan man skylla på det månne???
Om inte - så får jag nog söka hjälp... mooahaha!
Nu ska jag fortsätte inhalera mitt kaffe o se om det når både kropp o knopp!
Hoppas ni har det betydligt bättre än mig;)

*S*

lördag 7 mars 2009

1 LO - 2 utmaningar!


Japp, ibland lyckas man slå 2 flugor i en smäll:) 'Why not' liksom!
Vi på "Scrappat's" forum kör ju temaveckor numera, i all sin enkelhet - för scrappa måste man ju göra ändå, eller hur?:)
Så denna veckan kör vi "tema Metallic" och jag avsatte lite tid för att själv få ihop ett alster - kul kul!
Samtidigt har SweScrapbook en skissutmaning denna vecka som jag utnyttjade i detta sammanhang!


Så jag hade skissen som bas o ämnet "Metall" som röd tråd:)
Så här blev mitt resultat...


Bl.a har jag använt acrylfärg i silvermatallic, stickles, silvrigt nät, metalbrads, häftklmmrar o en skylt i metall... chalkade lite i silver med:)
Här kanske det syns lite bättre...

Så där ja! Håll tillgodo!
Nu kallar plikten!

Ha en fortsatt skön helg, alla ni som är lediga:)
*S*

fredag 6 mars 2009

...o' så va' de' fredag igen:)


Fast ikväll blir det inte mycket till fredax-mys eftersom jag går på o jobbar inatt och så även resten av helgen! Men men... så är det - jobba mycket för att sen vara långledig, yes:)

I måndax började vi med nymodigheter på jobbet... mycket nytt på natten, men ännu mera på dagen! Glad att jag är på natten som sagt... phu!
Jag går omkring med en ny larmtelefon nu där jag även ska köra ut på larmen i byn där jag jobbar! Förut var jag bara inomhus på serviceboendet - nu ska jag ha både och... spännande, men samtidigt kanske övermäktigt?!?


Vad händer sen när det blir oroligt både inne o ute??? Jag är ju fortfarande själv... liksom!
Hmm... hade inte sagt nåt om jag hade jobbat på löpande band med döa' ting - men människor...??? Jag är ju dock rädd om "mina tanter" där:)

Ja, i vanlig ordning så är det "höga hönsen" som kommit på detta som ska vara "sååååå himla braaa!" Sen att vi får slå knut på oss är inte med i planerandet vad jag vet...
Ja ja, "so far so good" - kivade lite med larmtelefonen första natten o fick en del hjälp av min kollega som jobbar parallelt med mig i "grannbyn", men en del "barnsjukdomar" får man ju räkna med i början:)
Jag har ju jobbat ute förr - fast då var jag klart enbart ute...
Nåväl, det är väl bara o "gilla läget" antar jag...


Igår - torsdag - min enda riktigt lediga dag denna vecka... borde jag ha svabbat golv, sorterat tvätt etc. etc. etc. Men varför det när man istället hade chans o få lite trevligt sällskap på em att scrappa med:)


Tvätten ligger ju kvar som sagt ändå, liksom allt annat:)
Det kan ju lika så bra 'förgylla' en annan sysslolös dag för mig istället, håhå jaja!
Det innebär förvisso en oändlig jakt på par i strumpor vareviga morgon för oss alla, just för att tvätten är osorterad - men så vitt jag vet så har ingen av oss fått några bestående men - än iaf:o) Hehe... ja, såna är vi!

Iallafall... igår ja... scrappa var det ju:)
Det var tydligen tänkt att Jenny & Sandy skulle åke hemåt som igår - men nej... dom fick minsann stanna en dag extra o scrappa lite till - här hos mig denna gång! Både Vera o Jeanetta kom oxå hit - trevligt trevligt:)
Den här gången satt vi mera över dagen... inte till mitt i natten som sist, hehe!
Den här gången försökte jag hitta lite utmaningar på nätet så att vi kanske kom igång lite bättre, hehe:)
Vi spånade om mycket o viljan är stor... få se vad mer vi kan hitta på fram igenom:)
Får väl iaf bjuda på ett fotobevis IRL oxå...


Ingen scrap utan kaos:)
Tack för en kulig dag allihopa!
*S*